Spring naar inhoud

30 december 2014

Manpower kiest bij overname voor oosters model

Door R.Bolsenbroek

Vandaag in het Financieel dagblad – Een bedrijf overnemen, de directie vervangen en de activiteiten snel integreren. Uitzender Manpower is van die klassieke formule afgestapt bij de acquisitie van Salarisprofs, een Nederlandse detacheerder van salarisadministrateurs

De deal, die begin dit jaar werd gesloten, is op een andere leest geschoeid. De zittende directeur blijft aan, de nieuwe moedermaatschappij krijgt voorlopig niet meer dan 51% van de aandelen in Salarisprofs behoudt in veel opzichten zijn zelfstandigheid. Wij willen het ondernemerschap bij overgenomen bedrijven hoog houden. Nieuwe dochters blijven daarom op afstand van het concern staan, zo blikt Humphrey Perdaems, financieel directeur bij ManpowerGroup, terug op de transactie met Salarisprofs.

Het idee is min of meer ontstaan uit het Verre Oosten, waar westerse bedrijven zoals Manpower alleen voet aan de grond krijgen via partnerships. Daar werken we met joint ventures en zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor groei van omzet en winst, licht Perdaems toe. De oosterse formule maakt het mogelijk een bedrijf op een natuurlijke manier in te passen in een groot concern, doceert Adse de Kock, fusieadviseur bij Holland Corporate Finance. In het traditionele model zorgt een overname vaak voor een schokeffect. De nieuwe dochter wordt ingekapseld in het grotere verband. Dat wordt nu voorkomen.

De relatie met Manpower heeft de groei van Salarisprofs dit jaar niet in de weg gestaan. De omzet is met 30% sterker gegroeid dan verwacht, meldt Esther van der Born, directeur en mede- aandeelhouder van de detacheerder. De winst overtreft de begroting met 100%. De terugverdientijd van de transactie is voor Manpower meer dan gehalveerd.

Lees het gehele artikel : Klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers liken dit: